Sweet...Wedding!

Τούρτα Γάμου......!


Πολλές νύφες νιώθουν ότι η τούρτα γάμου είναι ένα πεδίο που δεν γνωρίζουν καθόλου. Για εκείνες, αλλά και για όλες όσες έχετε απορίες, το άρθρο που ακολουθεί είναι το κατάλληλο! 


Δοκιμάστε τις τούρτες
Πριν κανονίσετε οποιοδήποτε άλλο ραντεβού μην ξεχάσετε να πάτε από μερικά ζαχαροπλαστεία γάμου και να δοκιμάσετε αρκετές τούρτες γάμου. Μην φοβηθείτε να ρωτήσετε πολλές ερωτήσεις, αλλά και να δείτε φωτογραφίες από το τι είναι ικανό να κάνει το κάθε ζαχαροπλαστείο.


Διαλέχτε στύλ

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε πρώτα διαλέξει νυφικό και στύλ διακόσμησης και μετά να ασχοληθείτε με την γαμήλια τούρτα. Με αυτό τον τρόπο η γαμήλια τούρτα και τα υπόλοιπα γλυκά γάμου θα είναι ταιριαστά με το όλο στυλ της αίθουσας, του νυφικού αλλά ακόμα και με την εποχή. Αν επιθυμείτε να έχετε χρωματιστά στοιχεία στην τούρτα σας, φροντίστε να δώσετε στο ζαχαροπλαστείο σας κατάλληλα υφάσματα ή ταπετσαρίες ωστε να καταφέρει να δώσει στη γαμήλια τούρτα ακριβώς αυτό που θέλετε.


Προσέχτε τις ποσότητες

Σε γενικές γραμμές τρείς στρώσεις στη γαμήλια τούρτα είναι αρκετές για 60-90 άτομα και αν σκοπεύετε να καλέσετε πάνω από 200 τότε θα πρέπει να ζητήσετε από το ζαχαροπλαστείο γάμου να φτιάξει τουλάχιστον πέντε! Σε περίπτωση που η αίθουσα που θα κάνετε τη γαμήλια δεξίωση έχει ψηλές πόρτες μπορείτε να ζητήσετε να σας προσθέσουν "κολονάκια" μεταξύ των στρώσεων. Αυτό θα δώσει ιδιαίτερη αίγλη στην τουρτα γάμου σας.


Υπολογίστε σωστά το κόστος

Οι γαμήλιες τούρτες συνήθως κοστολογούνται με το κομμάτι. Σε γενικές γραμμές όμως όσο πιο πολύπλοκη και με σπάνια υλικά, τόσο ανεβαίνει και η τιμή της. Αν προτιμάτε επικάλυψη με χειροποίητα ζαχαρωτά και φανταχτερά χρώματα να είστε σίγουροι πως θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Βρείτε τρόπους να κάνετε οικονομία

Πολλές φορές είναι έξυπνο να παραγγείλετε μια μικρή αλλά τέλεια διακοσμημένη τούρτα για εσάς και το κύριο τραπέζι και γλυκά γάμου και διάφορα κέικ για όλους τους υπόλοιπους καλεσμένους. Αποφύγετε χειροποίητα λουλούδια και διακοσμητικά και μπορείτε να διαστασιολογήσετε την τούρτα για τους καλεσμένους για τους μισούς. Θα αναγκαστείτε να κόψετε μικρότερα κομμάτια αλλά σίγουρα θα πληρώσετε και λιγότερα.


Τι καιρό θα έχει;

Αν γάμος σας θα γίνει σε εξωτερικό χώρο και πιστεύετε πως θα έχει ζέστη σιγουρευτείτε πως το ζαχαροπλαστείο γάμου σας δεν θα φτιάξει τούρτα με σαντιγύ ή μαρένγκες γιατί είναι πολύ πιθανόν να λιώσουν.


Μην σας μπερδεύουν οι φωτογραφίες

Πολλές φορες οι γαμήλιες τούρτες που βλέπετε στα περιοδικά ή τα φυλλάδια των ζαχαροπλαστείων γάμου είναι φτιαγμένα από υλικά που δεν τρώγονται. Ο λόγος είναι πως κατά τη διάρκεια των φωτογραφίσεων δεν γίνεται να μην είναι τέλειες. Αυτό σημαίνει πως αν το αποτέλεσμα της γαμήλιας τούρτας σας δεν είναι ακριβώς ίδιο με τη φωτογραφία δεν φταίει απαραιτήτως η ζαχαροπλαστική τέχνη του ζαχαροπλαστείου σας.


Μία για τον καθένα

Πολλοί αρτοποιοί συμφωνούν ότι η ιδέα μιας ατομικής τούρτας είναι μια ωραία ιδέα θεωρητικά αλλά όχι πάντα στην πράξη. Όχι μόνο κάθε μία χρειάζεται ξεχωριστή διακόσμηση (συχνά αρκετά περίπλοκη), αλλά και συσκευασία. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν τόσο μικρά κουτιά και θα πρέπει το ζαχαροπλαστείο να τα κατασκευάσει εξαρχής για είναι εύκολη η μεταφορά. Πολλαπλασιάζοντας με τον αριθμό των καλεσμένων, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η λύση είναι δαπανηρή, και χρονοβόρα. 




Η τούρτα σε πρώτο πλάνο

Προτού κοπεί και καταναλωθεί, η γαμήλια τούρτα θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Ετοιμάστε ένα τραπέζι ή stand που να επιτρέπει σε όλους τους καλεσμένους να έχουν οπτική του γλυκού. Προτιμήστε τραπέζι με κυκλικό σχήμα για τις κυκλικές τούρτες και τετράγωνο για τις ορθογώνιες τούρτες. Συμπληρώστε την εμφάνιση με τα αντίστοιχα τραπεζομάντηλα και διακοσμητικά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου